Łączymy przesianą mąkę z suszonymi drożdżami, łyżeczką cukru, łyżką oliwy, wodą, solą i wyrabiamy ciasto kilka minut.
Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
Przygotowujemy sos: łączymy koncentrat pomidorowy z wodą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, łyżeczką oliwy, ziołami prowansalskimi, szczyptą soli, pieprzu i cukru.
Paprykę kroimy w paski a cebulę w piórka.
Mozzarellę rozdrabniamy.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części i każdą rozwałkowujemy.
Na cieście rozsmarowujemy sos pomidorowy, posypujemy papryką, cebulą ,mozzarellą, i oregano.
Pizzę pieczemy w 200 stopniach C ok. 15 min.
Na pizzę nakładamy rukolę i poprzekrawane pomidorki koktajlowe.