Pudding ryżowy z mango - dietetyk lajdecka turek

Pudding ryżowy z mango

Pudding ryżowy z mango

Pudding ryżowy z mlekiem kokosowym, wanilią i mango.
Czas całkowity 30 minut
Posiłek śniadanie
Kuchnia fit
Kalorie w jednej porcji 336.1 kcal

Sprzęt, który będzie Ci potrzebny

  • garnek

Składniki
  

  • 2 łyżki ryżu arborio ok. 36 g
  • ½ łyżeczki masła ok. 3 g
  • ½ szklanki wody ok. 125 ml
  • 5 łyżek mleka kokosowego ok. 50 ml
  • ½ łyżeczki cukru ok. 3 g
  • ziarenka laski wanilii
  • ¼ opakowania mrożonego mango ok. 113 g
  • 1 łyżka soku z limonki

Sposób przygotowania
 

  • Ryż podsmażamy na maśle.
  • Do ryżu dodajemy wodę, mleko kokosowe, cukier, ziarenka laski wanilii i gotujemy do miękkości.
  • Mango skrapiamy sokiem z limonki.
  • Ryż podajemy z mango.

Uwagi

  • Pudding ryżowy z mango jest bogaty w  β-karoten (pochodzący z mango), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo.
  • Jedna porcja puddingu ryżowego z mango zawiera 4,2 g białka, 13,4 g tłuszczów, 54,1 g węglowodanów, 3,5 g błonnika pokarmowego.
Słowo kluczowe limonka, mango, mleko kokosowe, pudding ryżowy

Dodaj komentarz

Ocena receptury




Call Now Button