Owocowa przyjemność - dietetyk lajdecka turek

Owocowa przyjemność

Owocowa przyjemność

Owocowy deser z dodatkiem granoli czekoladowej.
Czas całkowity 10 minut
Posiłek deser
Kuchnia fit
Liczba porcji 1
Kalorie w jednej porcji 383.5 kcal

Składniki
  

  • ¼ opakowania mango mrożonego lub pulpy mango bez cukru ok. 113 g
  • 1 kubek jogurtu naturalnego ok. 180 g
  • 2 łyżki domowej granoli czekoladowej ok. 30 g
  • ¼ szklanki malin ok. 60 g
  • ¼ szklanki jagód ok. 40 g
  • 1 łyżeczka płatków migdałów ok. 5 g

Sposób przygotowania
 

  • Mango miksujemy na gładki mus.
  • Maliny rozgniatamy widelcem.
  • Migdały prażymy na suchej patelni.
  • Na spód szklanki wkładamy zmiksowane mango, następnie 1/3 kubka jogurtu, granolę, 1/3 kubka jogurtu, maliny, 1/3 kubka jogurtu, jagody i migdały.

Uwagi

  • Owocowa przyjemność jest bogata w witaminę C (pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, β-karoten (pochodzący z mango), który również jest antyoksydantem.
  • Jedna porcja owocowej przyjemności zawiera 13,8 g białka, 10,6 g tłuszczów, 63,4 g węglowodanów, 9,6 g błonnika pokarmowego.
Słowo kluczowe granola, jagody, jogurt naturalny, maliny, mango, migdały

Dodaj komentarz

Ocena receptury




Call Now Button