Orzechowy pudding chia - dietetyk lajdecka turek

Orzechowy pudding chia z bananem

Przepyszny pudding chia dla wielbicieli masła orzechowego.
Czas przygotowania 15 minut
Kuchnia polska
Liczba porcji 1
Kalorie w jednej porcji 357.2 kcal

Sprzęt, który będzie Ci potrzebny

  • blender

Składniki
  

  • 2 łyżki nasion chia 20 g
  • 1/2 szklanki mleka 2% 125 ml
  • 1 sztuka banana 115 g
  • 1 łyżeczka masła orzechowego 10 g
  • 1 łyżeczka migdałów 5 g

Sposób przygotowania
 

  • Łączymy nasiona chia z mlekiem iodstawiamy na noc do lodówki.
  • Miksujemy banan z masłem orzechowym.
  • Łączymy chia z bananem.
  • Pudding dekorujemy pokruszonymi migdałami.

Uwagi

  • Orzechowy pudding chia z bananem jest bogaty w błonnik pokarmowy (pochodzący z nasiona chia), który daje uczucie sytości oraz kwasy omega-3 (pochodzące z nasion chia), które działają przeciwzapalnie.
  • Jedna porcja orzechowego puddingu chia z bananem zawiera 12,3 g białka, 16,0 g tłuszczów, 34,5 g węglowodanów, 10,2 g błonnika pokarmowego.
Słowo kluczowe deser, II śniadanie, masło orzechowe, orzechowy pudding chia, podwieczorek, pudding chia, słodki pudding chia, zdrowe odżywianie

Dodaj komentarz

Ocena receptury




Call Now Button