Mus awokado-mango-ananas
Orzeźwiający mus z awokado, mango i ananasa. Koniecznie wypróbujcie.
Sprzęt, który będzie Ci potrzebny
- blender
Składniki
- ½ awokado ok. 70 g
- ¼ opakowania mrożonego mango ok. 112 g
- ¼ opakowania mrożonego ananasa ok. 112 g
- 2 łyżki soku z cytryny ok. 20 ml
- 1 łyżeczka wiórków kokosowych ok. 3 g
Sposób przygotowania
- Awokado obieramy ze skórki.
- Awokado, mango, ananasa i 2 łyżki soku z cytryny miksujemy na gładki mus.
- Mus dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Uwagi
- Mus awokado-mang0-ananas jest bogaty jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z awokado), które działają przeciwmiażdżycowo, β-karoten (pochodzący z mango), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo.
- Jedna porcja musu awokado-mang0-ananas zawiera 2,7 g białka, 13,3 g tłuszczów, 41,9 g węglowodanów, 6,5 g błonnika pokarmowego.