Mus awokado-mango-ananas - dieteyk lajdecka turek

Mus awokado-mango-ananas

Orzeźwiający mus z awokado, mango i ananasa. Koniecznie wypróbujcie.
Czas całkowity 10 minut
Posiłek deser
Kuchnia fit
Liczba porcji 1
Kalorie w jednej porcji 284.4 kcal

Sprzęt, który będzie Ci potrzebny

  • blender

Składniki
  

  • ½ awokado ok. 70 g
  • ¼ opakowania mrożonego mango ok. 112 g
  • ¼ opakowania mrożonego ananasa ok. 112 g
  • 2 łyżki soku z cytryny ok. 20 ml
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych ok. 3 g

Sposób przygotowania
 

  • Awokado obieramy ze skórki.
  • Awokado, mango, ananasa i 2 łyżki soku z cytryny miksujemy na gładki mus.
  • Mus dekorujemy wiórkami kokosowymi.

Uwagi

  • Mus awokado-mang0-ananas jest bogaty jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z awokado), które działają przeciwmiażdżycowo, β-karoten (pochodzący z mango), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo.
  • Jedna porcja musu awokado-mang0-ananas zawiera 2,7 g białka, 13,3 g tłuszczów, 41,9 g węglowodanów, 6,5 g błonnika pokarmowego.
Słowo kluczowe ananas, awokado, cytryna, mango, mus

Dodaj komentarz

Ocena receptury




Call Now Button