Łosoś miodowo-cytrynowy - dietetyk lajdecka turek

Łosoś miodowo-cytrynowy

Łosoś miodowo-cytrynowy

Łosoś miodowo-cytrynowy to orzeźwiająca propozycja dla wielbicieli ryby
Czas całkowity 30 minut
Posiłek obiad
Kuchnia fit
Liczba porcji 1 porcję
Kalorie w jednej porcji 641.2 kcal

Sprzęt, który będzie Ci potrzebny

  • patelnia
  • garnek

Składniki
  

  • filet z łososia ok. 150 g
  • 1 łyżeczka miodu ok. 12 g
  • 2 łyżeczki soku z cytryny ok. 10 ml
  • ½ woreczka ryżu parabolicznego ok. 50 g
  • ¼ opakowania mrożonego ananasa ok. 113 g
  • ½ ogórka krótkiego szklarniowego ok. 55 g
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej ok. 45 g
  • przyprawy: listki mięty, sól i pieprz

Sposób przygotowania
 

  • Filet z łososia marynujemy w miodzie, soku z cytryny i smażymy bez dodatku tłuszczu.
  • Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Ananasa rozmrażamy.
  • Ogórka kroimy w kostkę.
  • Łączymy ryż z ananasem, sokiem powstałym w czasie rozmrażania ananasa, ogórkiem, kukurydzą, sokiem z cytryny i listkami mięty.
  • Łososia podajemy z sałatką ryżową.

Uwagi

  • Łosoś miodowo-cytrynowy jest bogaty w kwasy omega-3 (pochodzące z łososia), które działają przeciwzapalnie.
  • Jedna porcja łososia miodowo-cytrynowego zawiera 36,3 g białka, 21,3 g tłuszczów, 74,7 g węglowodanów, 3,7 g błonnika pokarmowego.
Słowo kluczowe ananas, cytryna, kukurydza, miód, ogórek, ryż, łosoś

Dodaj komentarz

Ocena receptury




Call Now Button