Kaszka manna z musem malinowym - dietetyk lajdecka turek

Kaszka manna z musem truskawkowym

Kaszka manna z musem truskawkowym to niby zwykła kaszka manna, ale jest naprawdę pyszna
Czas przygotowania 10 minut
Posiłek śniadanie
Kuchnia fit
Liczba porcji 1 porcję
Kalorie w jednej porcji 356.2 kcal

Sprzęt, który będzie Ci potrzebny

  • garnek

Składniki
  

  • 1 szklanka mleka 2% lub roślinnego ok. 250 ml
  • ziarenka laski wanilii
  • 3 łyżki kaszy manny ok. 45 g
  • 5 średnich truskawek (mogą być mrożone) ok. 75 g
  • 1 łyżeczka płatków migdałów ok. 5 g
  • ½ łyżeczki miodu ok. 6 g

Sposób przygotowania
 

  • Mieszamy mleko z ziarenkami laski wanilii, kaszą manną i gotujemy ok. 3-5min.
  • Truskawki miksujemy na gładki mus.
  • Kaszę mannę dekorujemy musem truskawkowym, prażonymi płatkami migdałów i miodem.

Uwagi

  • Kaszka manna z musem truskawkowym jest bogata w witaminę C (pochodzącą z truskawek), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo.
  • Jedna porcja kaszki manny z musem truskawkowym zawiera 14,0 g białka, 8,4 g tłuszczów, 58,0 g węglowodanów, 3,1 g błonnika pokarmowego.
Słowo kluczowe kaszka manna, śniadanie, truskawki

Dodaj komentarz

Ocena receptury




Call Now Button