Domowe musli - dietetyk lajdecka turek

Domowe musli

Domowe musli przygotujecie bez problemu w warunkach domowych.
Czas całkowity 15 minut
Posiłek śniadanie
Kuchnia fit
Liczba porcji 10
Kalorie w jednej porcji 179.7 kcal

Składniki
  

  • ¼ szklanki orzechów nerkowca ok. 43 g
  • ½ szklanki daktyli ok. 50 g
  • ½ szklanki suszonej żurawiny ok. 70 g
  • 2 szklanki płatków owsianych ok. 220 g
  • ¼ szklanki nasiona słonecznika ok. 39 g
  • ¼ szklanki płatków kokosa ok. 23 g

Sposób przygotowania
 

  • Siekamy orzechy i owoce suszone.
  • Łączymy płatki owsiane ze słonecznikiem, orzechami, owocami suszonymi oraz płatkami kokosa.

Uwagi

  • Domowe musli jest bogate w błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości, wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z orzechów), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo.
  • Jedna porcja musli zawiera 4,4 g białka, 7,0 g tłuszczów, 27,4 g węglowodanów, 3,3 g błonnika pokarmowego.
Słowo kluczowe daktyle, musli, orzechy nerkowca, płatki owsiane, słonecznik, żurawina

Dodaj komentarz

Ocena receptury




Call Now Button