Batony orzechowe - dietetyk lajdecka turek

Batony orzechowe

Batony orzechowe

Batony orzechowe pełne orzechów i miodu.
Czas całkowity 2 godziny
Posiłek deser
Kuchnia wegetariańska
Liczba porcji 6
Kalorie w jednej porcji 167.7 kcal

Sprzęt, który będzie Ci potrzebny

  • patelnia

Składniki
  

  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g migdałów
  • 50 g nerkowców
  • 2 łyżki miodu ok. 24 g

Sposób przygotowania
 

  • Rozdrabniamy orzechy.
  • Prażymy orzechy na suchej patelni.
  • Dodajemy do orzechów miód.
  • Przekładamy masę orzechową do sylikonowych foremek na babeczki, dociskamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (batony najlepiej przechowywać w lodówce).

Uwagi

  • Batony orzechowe są bogate w magnez, który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych oraz błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości.
  • Jeden baton orzechowy zawiera 4,5 g białka, 12,3 g tłuszczów, 11,9 g węglowodanów, 1,8 g błonnika pokarmowego.
Słowo kluczowe batony orzechowe, batony z orzechami, miód, orzechy

Dodaj komentarz

Ocena receptury




Call Now Button